Hvad er Bojin? En komplet guide til din Bojin praksis

Hvad er Bojin? En komplet guide til din Bojin praksis

Bojin stammer fra Traditionel Kinesisk Medicin, og ligner på mange måder en kombination af Gua Sha og Ansigts Reflexology. Det som adskiller Bojin fra de to øvrige praksis er metoden man anvender, når man arbejder med huden og musklerne. I Bojin arbejder man efter princippet om at et sundt flow af QI (vital energi) og blod i kroppen er afgørende for ens overordnet velvære og helbred. Når der opstår blokeringer eller stagnationer i kroppen, så opstår der ubalancer i kroppen i form af inflammation, dårligt blodomløb etc. 

Ved hjælp af et Bojin værktøj (se her) arbejder man med en særlig metode til at løsne op for blokeringer og stagnationer i bindevævet, musklerne og huden, så man frigiver QI og genopretter et sundt blodomløb. 

Metode: Hvor man med en Gua Sha sten anvender lange strøg for at løsne op i spændinger, så anvender man zig-zag eller cirkulære bevægelser til at arbejde med Bojin. Man kan naturligvis også kombinere disse to praksis, hvor man starter ud med Bojin og afslutter med Gua Sha efter hver flade af ansigtet. 

Fordele: Der er mange fordele forbundet med Bojin, for både hud og velvære. En Bojin praksis stimulerer blodgennemstrømningen, som kan hjælpe med at levere næringsstoffer til huden og fjerne toksiner, hvilket resulterer i en sundere og mere strålende teint​. 

Ved at fremme produktionen af ​​kollagen og elastin kan Bojin praksis hjælpe med at reducere forekomsten af ​​fine linjer, rynker og slap hud. Det kan også hjælpe med at forbedre hudens elasticitet og fasthed​. 

Bojin er effektiv til at lindre muskelspændinger og smerter ved at arbejde dybere i bindevæv end fx Gua Sha og stimulere vigtige akupressurpunkter. Dette kan hjælpe med at håndtere tilstande som muskelstivhed, kroniske smerter og fibromyalgi.

Bojin kan hjælpe med at reducere stress og fremme en følelse af ro. Frigivelsen af ​​endorfiner under praksis kan også forbedre humøret og det generelle følelsesmæssige velvære. Herunder få nervesystemet ind i et parasympatisk tilstand, hvor essentielle funktioner som fordøjelse og cellefornyelsen sker.

Bojin praksis kan forbedrer din lymfedrænage, som hjælper med at reducere hævelser og afgifte huden, hvilket fører til reduktion af inflammation og bedre optagelse af vigtig næring til hudcellerne. 

Sammenfattende giver Bojin praksis en holistisk tilgang til sundhed og skønhed, der adresserer både fysiske og følelsesmæssige aspekter for at forbedre det generelle velvære. 

Back to blog