Face Mapping - Hvad fortæller din hud dig?

Face Mapping - Hvad fortæller din hud dig?

FACE MAPPING 

Face mapping, eller ansigtsdiagnostik, er en holistisk metode som stammer fra Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) der går ud på at undersøge, hvor i kroppen der kan være ubalancer eller helbredsproblemer ved at analysere forskellige områder af ansigtet. Denne metode bygger på teorien om, at ansigtet fungerer som et mikrosystem, der reflekterer kroppens indre tilstand. Ifølge teorien bag face mapping er kroppen et sammenkoblet system, hvor ubalancer i organerne kan vise sig som ændringer i ansigtets hud, farve og tekstur.

 

PRINCIPPERNE BAG FACE MAPPING

 

Tilgangen i Traditionel Kinesiske Medicin til face mapping bygger på principperne om yin og yang, samt de fem elementer (træ, ild, jord, metal og vand), som hver især er forbundet med specifikke organer og følelser.

Ifølge TCM kan man ved at studere ansigtets forskellige zoner få indsigt i en persons helbredstilstand. Her er en grundlæggende oversigt over, hvordan forskellige dele af ansigtet korresponderer med specifikke organer:

  • Panden: Forbundet med fordøjelsessystemet, herunder maven og blæren. Urenheder eller rynker i dette område kan indikere problemer med fordøjelsen eller stress.
  • Øjenbryn og området mellem øjenbrynene: Korresponderer med leveren. Rynker eller urenheder i dette område kan tyde på leverspændinger eller ubalancer i kroppens afgiftningsystem (eventuelle blokader i lymfesystemet)
  • Næse: Associeret med hjertet og kredsløbssystemet. Rødme eller hævelser på næsen kan pege på hjerte-kar-problemer.
  • Øjne: Repræsenterer lungerne og nyrerne. Problemer som rødme, akne eller misfarvning kan indikere ubalancer i disse organer.
  • Kinder: Associeret med mave og fordøjelsen. Ubrud, rødme eller urenheder i dette område kan være et tegn på en svækket fordøjelse eller intolerence overfor bestemte fødevarer. Det kan også være indikation på for meget salt, fedt eller sukker.
  • Hage og kæbe: Forbundet med reproduktionsorganerne og hormonsystemet. Urenheder i dette område kan være tegn på hormonelle ubalancer eller problemer med nyrerne og blæren. Ofte er det også her vi ser udbrud i forbindelse med ubalancer i hormonerne fx op til menstruation.
DIAGNOSE 

Ved face mapping undersøger en TCM læge omhyggeligt farven, teksturen og udseendet af ansigtets hud ink tungen. Lægen kan også tage hensyn til andre symptomer og patientens helbredshistorie for at få en fuldstændig forståelse af tilstanden og udarbejde en diagnose. Herunder:

  • Farveændringer: Gul eller bleg hud kan indikere milt- eller maveproblemer, mens mørke cirkler under øjnene kan pege på nyreproblemer.
  • Rynker og linjer: Dybe linjer kan afsløre kroniske problemer i bestemte organer.
  • Urenheder og bumser: Placeringen af urenheder kan give fingerpeg om hormonelle ubalancer eller fordøjelsesproblemer.
BEHANDLING OG FOREBYGGELSE

Når en ubalance er blevet identificeret gennem face mapping, vil TCM lægen ofte anbefale en kombination af behandlinger for at genoprette balancen. Disse kan inkludere akupunktur, urte-medicin, kostændringer og livsstilsråd. Målet er at behandle årsagen til symptomerne snarere end blot at behandle symptomerne i sig selv.

  • Akupunktur: Stimulerer kroppens energi (qi) og forbedrer organernes funktion.
  • Urte-medicin: Tilpassede urteblandinger hjælper med at genoprette balancen i kroppen.
  • Kost og ernæring: Specifikke diætændringer kan støtte helbredelsen af de identificerede ubalancer.
  • Livsstilsændringer: Stressreduktion, tilstrækkelig søvn og motion er vigtige komponenter i TCM-behandling.
Back to blog