Hvad er forskel på Gua Sha og Ansigts Cupping?

Hvad er forskel på Gua Sha og Ansigts Cupping?

Ansigts Cupping og Gua Sha er to populære skønhedspraksis, der har rødder i traditionel kinesisk medicin og har den funktion og fremme naturlig ansigtsløft samt skabe indre velvære. Selvom begge har det formål, så ligger forskellen primært i de redskaber og metoden, der anvendes, når man arbejder med enten Ansigts Cupping eller Gua Sha. Og selvom fordelene ved Ansigts Cupping og Gua Sha overlapper hinanden, så er der stadig nogle små forskelle her også, samt hvornår det anbefales at anvende de to forskellige praksis. 

Ansigts Cupping

1. Redskaber: Her bruges små silikone cupper særligt designet til ansigtet. Cupperne kommer i 2 forskellige størrelser: En stor cup til de større flader af ansigtet såsom bryst, hals, kind og pande samt en lille cup til øjne og læber, samt de mindre områder af ansigtet. 

2. Metode: Når man arbejder med ansigts cupping, så bruges cupperne til at skabe vakuum på huden. Cupperne bevæges typisk hen over ansigtet i en glidebevægelse eller små sug, som føles som små cupping-kys.

3. Fordele: Afspænding af musklerne, reducerer synlige rynker og linjer, stimulerer lymfedrænagen, booster hudens naturlige kollagen og elastin produktion, øger blodcirkulation, løsner op i stagnationer i bindevæv. 

4. Anbefalet rutine: Ansigts Cupping er god at anvende i din aftenrutine. Ved at anvende ansigts cupping om aften, så øger du hudens cellefornyelse, som sker i løbet af natten. Dog kan cupping også anvendes om morgen, og i sidste ende er det et spørgsmål om personlig præference.  

Vi anbefaler vores Facial AcuCups som du kan købe her. 

Gua Sha

1. Redskaber: Her bruges en flad Gua Sha sten som er særligt designet til ansigtet. Gua Sha stenen kan enten være lavet af krystal fx Rosakvarts eller Jade, eller lavet i rustfrit stål. Gua Sha redskabet kan have forskellige forme og størrelser. Dette ligger oftes i præferencen, men også hvad man gerne vil opnå med sin Gua Sha praksis.

2. Metode: Når man arbejder med Gua Sha, så glider man Gua Sha redskabet forsigtigt hen over huden i opadgående strøg. Nogle Gua Sha sten har en lille kam på en af siderne, og denne anvendes til at zig-zagge over spændte muskler fx ved øjenområdet (crows feet), midten af øjenbryn (bekymringsrynken) og marionette linjer. 

3. Fordele: Stimulering af lymfedrænage, afspænding af musklerne, reduktion af synlige rynkler og linjer, fremmer mikrocirkulation i huden, reducerer inflammation i huden, hjælper med at forme ansigtet og reducerer hævelse. 

4. Anbefalet rutine: Det anbefales at anvende Gua Sha til din morgenrutine, så du får drænet lymferne og dermed reducerer hævelse om morgen. Dog er det ligeledes et spørgsmål om personlig præference, og dermed kan Gua Sha anvendes både morgen og aften. 

Vi anbefaler vores Lift & Sculpt Gua Sha, som du kan købe her. 

Selvom begge metoder giver lignende fordele, så er det i sidste ende et spørgsmål om hvad man selv fortrækker og arbejde med. Vi anbefaler at man anvender begge redskaber for at opnå maksimal effekt. Husk at anvend en god og nærende ansigtsolie inden, så det er nemmere at arbejde med redskaberne på huden.

 

Tilbage til blog