Fordele ved anvendelse af en tungeskraber

Fordele ved anvendelse af en tungeskraber

At skrabe tungen hver morgen for bakterier og affaldsstoffer, har været en del af det ayurvediske sundhedsritual i flere tusinder år. Denne ritual udføres hver morgen inden man indtager mad og drikke, og før tandbørstning. Det bidrager til en sund og god mundhygiene, som både hjælper med at fjerne bakterier og affaldstoffer, der har hobet sig op som en belægning på tungen i løbet af natten, men også fordi vi stimulere en lang række organer som har en forbindelse til vores tunge. 

I både Ayurveda, men også Traditionel Kinesisk Medicin bliver tungen nøje undersøgt, hvis man går til en læge. Farven og teksturen på tungen fortæller os nemlig hvordan tilstanden i kroppen har, og dermed ikke blot ses som en organ. Ifølge TCM har vores tunge en direkte forbindelse til vores vitale organer, herunder milten, hjertet, lunger, lever, nyre og mavesækken, og ved at inspicere tungen for tekstur, farve og form kan man få et indblik i, hvordan kroppen har det, og have en bedre forståelse for individets sundhed og tilstand. 

Tungeskraber forbindelse til de indre, vitale organer

Fordele ved daglig anvendelse af en tungeskraber

Anvendelse af en tungeskraber som en del af ens morgenrutine har rigtig mange fordele. Fordi vi udskiller en masse bakterier og affaldstoffer i løbet af natten, så anbefales det at man anvender en tungeskraber som det første om morgen, inden man børster tænder og indtager mad og drikke. Bakterier og affaldsstoffer kan nemlig have en negativ konsekvens på vores mundhygeine og sundhed, og dermed er det vigtigt at man får renset tungen inden, så disse bakterier og affaldstoffer ikke ryger ned i vores system igen når vi står op og indtager dagens første måltid. Fordele ved daglig anvendelse af en tungeskraber resultere i følgende: 

  • afhjælper dårlig ånde og misfarvning på tungen
  • bedre immunforsvar 
  • sundere og pænere hud samt tient
  • forbedring af smagssansen 
  • forbedring af fordøjelsen 
  • nedsætter inflammation i mund og tandkød

Sådan renser du din tunge med en tungeskraber

 Start med at række din tunge ud, og skrab din tunge bagfra og frem. Gentag denne bevægelse 5-7 gange. Husk at skylle din tungeskrabe efter brug, og gerne efter hvert skrab. Du kan med fordel kombinere din tungeskrabritual med en oil pulling efterfølgende. 

Køb vores Goodbye Morning Breath tungeskraber her. 

 

 

Tilbage til blog