Er din hud tør eller dehydreret?

Er din hud tør eller dehydreret?

Det kan være lidt svært at skelne mellem tør eller dehydreret hud, og der er desværre mange som tror at de døjer med "tør hud", men hvor det egentlig er dehydreret hud der er tale om. 

Kort fortalt, så ligger forskellen i tør og dehydreret hud i at når huden er tør, det vil sige at man har en tør hudtype, så betyder det at der er mangel på olie/liptider i det øverste lag af huden (epidermis) og man generelt døjer med underskud af de essentielle fedtstoffer. Hvis man derimod har dehydreret hud, så betyder det at ens hud mangler fugt, og dette skyldes at man er i generelt væskeunderskud eller hvor huden bliver påvirket af fx varme eller luftfugtighed.  

Huden er vores største organ og indeholder en del vand i sig, da det er med til at skabe en sund og beskyttende barriere. Hudens fugtniveau er dog aldrig konstant og fordi der kontinuerligt sker en naturlig fordampning i huden, så skal der også konstant tilføjes fugt til huden i form af væske for at kompensere. Får man ikke tilføjet nok væske til huden, vil det resultere i en dehydreret hud.

Gode tips til dig med tør eller/og dehydreret hud: 

Hvis du døjer med dehydreret hud, så skal du først og fremmest sørge for at du får nok væske i form af vand og urtete. Gerne 2-3 liter dagligt, og mere hvis du har en aktiv livsstil og dyrker meget sport. Derudover anbefales at indtage essentielle omega fedtsyrer, som også går ind og fugter huden indefra. Gode kilder til omega fedtsyrer kan være nødder (særligt macademia og valnødder), frø (særligt hamp, chia- og hørfrø) samt fede fisk og avocado. Sørg også for at pleje din hud udefra med en god og nærende ansigtsolie og mist. Vi anbefaler vores Skin Therapy Regeneractive Facial Oil som indeholder blandt andet Kalahari Melon olie, der netop er rig på essentielle omega fedtsyrer, og dermed egner sig rigtig godt til både tør, men også dehydreret hud, da den fugter huden på et celleplan og efterlader huden hydreret og blød. 

Du kan købe vores Skin Therapy Regeneractive Facial Oil her. 

 

 

Tilbage til blog